La meta és el camí, amb Juanan Requena ( 24 i 25 de maig)

Un taller sobre el procés creatiu i la construcció de llibres com a contenidors d'emoció

'Els viatges són els viatgers. El que veiem no és el que veiem, sinó el que som.

                                                                                  Fernando Pessoa

PRESENTACIÓ

Per esbrinar on ens trobem i comprendre cap a on podrien portar-nos els nostres batecs, no hi ha res més eficaç que canviar d'horitzó i utilitzar el nostre propi cor com a mapa.

DESCRIPCIÓ

Recorrerem junts el camí del palpitant "procés creatiu" i els molts desviaments que es prenen en ell, des de la nostra idea original fins als múltiples canvis que la transformen i enriqueixen. Analitzarem com finalment gairebé mai vam arribar a un lloc conegut, sinó a un altre lloc ple d'intents i fracassos, lluites diàries, meravellosos errors i inesperats recorreguts.

Potser llavors aconseguirem entendre que no es necessita una meta on arribar, sinó només traçar i recórrer el camí que ens acostarà cada vegada més i més intensament al que desitjàvem transmetre a través de nosaltres mateixos.

DESENVOLUPAMENT

La missió del taller serà mostrar a cada participant les eines que posseeix per prendre el seu propi camí, sense pors i en vol lliure, simplement cultivant la seva escolta i abraçant la creació per la borda: amb el cor a les mans que subjecten la càmera i subjectar el seu futur.

Entre tots els assistents traçarem una mateixa ruta creativa, on cada participant aprendrà a jugar les seves fitxes i deslligarà els seus nusos a través d'exemples d'altres autors i una combinació d'exercicis literaris i plàstics destinats a descobrir on resideix la seva "espai de creació", accedir a ell i sentir-se lliure per, al final del taller ia través de la seva pròpia constel·lació d'idees dispars, esborradures i esbossos, avançar molts passos sense haver canviat el lloc de partida: la veu pròpia, la mirada.


                                                                         "The journey is the destination".                                                                                                                                                   Dan Eldon


MATERIALS A ORDENAR

Cada participant, utilitzant com a motor de cerca tot tipus de materials susceptiles d'encaixar entre la seva idea o projecte, crearà aquella "obra única", síntesi de les seves preguntes i dubtes, contenidor de la seva emoció i reflex del seu recent trobat camí.

Els assistents podran aportar tot tipus de materials plàstics i / o del seu propi arxiu o àlbum familiar. (També seran benvinguts altres materials de naturalesa d'acord al projecte a desenvolupar).


Per exemple: velles Polaroids. Tapes de llibres i fulls arrencats de qualsevol llibreta. Negatius mal revelats. Tires de prova. Impressions fallides. Esbossos. Enganxines. Fulles de contactes. Tovallons. El diari de l'any passat. Les cartes del novio o la novia. Cafè. Un calendari. El llibre preferit. La lletra d'una cançó. La llista de la compra.

Sobre l'autor

Va néixer en un àrid poble de la Manxa, on es va embadalir d'horitzons veient néixer més de mil tempestes. Amb la primera noia, la primera mudança. A la ciutat de Picasso va aprendre de hendecasíl·labs i quejíos, venent llibres i posant cafès. Es va convertir en viatger cablejant gires de grups sense rock and roll, però va fallar l'intent i va arribar el desert. Embolicat en la llum del Cap va trencar la seva primera càmera, va conèixer a Valente i va rodar fins a Berlín, on es va convèncer del que avui reflecteix encara sense aturar-se.

www.nodetenerse.comDATES I DURADA del TALLER

24 i 25 de maig. De 10h a 20h aprox

PREU 110 € (els dos dies)

Nombre màxim de places: 10

Aquest taller pot combinar-se amb el Taller de Julián Ochoa els dies 26 i 27 de maig i d'aquesta manera podis estalviar 20 €.

Lloc: WONDER PHOTO SHOP

Carrer Gran de Gràcia, 1, Barcelona, 08012 Telf. 93 408 87 87