Mans que no hi veuen, Colecció Tagomago

Barcelona

"Mans que no hi veuen" és una exposició d'afinitats i diàlegs entre trenta fotografies de mans que formen part de la Col·lecció Tagomago, creada per Valérie i Vicenç Boned.

Emprant com el seu punt de partida una temàtica senzilla i clara, "Mans que no hi veuen" serveix com un pretext a l'hora de traslladar i d'explorar sobre la paret associacions latents i picades d'ullet entre peces i autories diverses. Un mosaic de mans reconstrueix l'univers de la col·lecció Tagomago, visibilitzant la figura del col·leccionista privat i el plaer darrere d'una col·lecció.

La mostra recull fotografies d'una quinzena d'autors. Entre ells, figuren Ignasi Aballí, Chico Bialas, Cristina de Middel, Alberto García-Alix, Jordi Gual, Kishin Shinoyama, Nick Veasey i Francesca Woodman. S'acompanya per una mostra de llibres de fotografia, el segon component de la col·lecció Tagomago. Valérie i Vicenç Boned porten dues dècades compartint la seva passió pel col·leccionisme.

Eclèctica en el caràcter, la seva col·lecció consisteix d'una mica més de quatre-centes fotografies amb una predilecció marcada per la fotografia espanyola contemporània i camps emergents de creació fotogràfica.

S'acompanya per una creixent selecció de fotollibres espanyols i internacionals.
                                           

Tagomago Collectors Project (TCP) neix del desig dels ex-galeristes i col·leccionistes Valérie de Marotte i Vicenç Boned per construir i gestionar una col·lecció contemporània a nivell de continguts, missió i funcionalitat.

L'objectiu de TCP és enllaçar la fotografia amb altres àmbits de la creació contemporània, fomentant l'apropiació, l'experimentació i la coexistència de novetat i tradició. TCP es desenvolupa amb una actitud oberta, reunint components variats, entre ells, la fotografia, la instal·lació plàstica, el fotollibre i la performance.

TCP funciona com un agent dinàmic. En lloc d'exposicions estàtiques, adopta pràctiques interdisciplinars que reintegren i fan circular la col·lecció dins la pràctica artística contemporània impulsant noves associacions entre artistes, comissaris, continguts, i iniciatives, i que finalment aporten més patrimoni. TCP desenvoluparà projectes i activitats en els camps de la creació, l'educació i la promoció. Una de les seves principals aspiracions és fomentar la comunicació i l'intercanvi d'idees dins de la comunitat de col·leccionistes privats. Aquesta iniciativa privada es desenvoluparà en conjunt amb els festivals, fires, institucions, editorials i plataformes experimentals emergents.

                                                                                                              Peu de foto: Kishin Shinoyama: Celeb Candidates, 1974/2010. Cortesía: TCP i David Urbano

 

Aquesta exposició ha estat cedida per  tagomago-collectors-project.com

Lloc: La Massa. Centre de Cutura Vilassarenc . Mestra Viladrosa, 56. Vilassar de Dalt