Querido vecino, d'Àlex Llovet

Barcelona

Benvinguts a Mas Sauró, un barri molt peculiar. Pertany a Barcelona però està fora d'ella, amagat després de la muntanya del Tibidabo, en ple bosc de Collserola. Aquí convivim porta amb porta unes 160 cases, gent de tots els nivells socials i econòmics, procedents dels racons més remots i dispars del món.

Aquesta petita torre de babel, reflex en miniatura de la societat catalana, es tradueix en una arquitectura tan heterogènia com caòtica que inclou des de barraques i casetes molt senzilles, a cases modernes "d'arquitecte" xalets contemporanis, cases de fusta, una botiga tipi, dues masies, una casa modernista catalogada, i l'església de Santa Maria de Vallvidrera d'estil gòtic tardà.

Al llarg del 2013 vaig visitar casa per casa a tots els meus veïns, fent-li un retrat a cada família amb una vella càmera Hasselblad de pel·lícula i la llum natural de cada lloc, fins a obtenir un total de 140 imatges.

"Estimat veí:" és doncs la celebració d'una comunitat de persones anònimes i de totes i cadascuna de les seves vides, la recerca d'una identitat comuna més enllà de les seves diferències, i l'intent d'apropar-les unes a les altres a través de la seva identificació i coneixement mutu.

 

                                                                                       www.alexllovet.com

Lloc: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt