Obsolete & Discontinued, de Mike Crawford y 51 artistas más

London, UK

Al març del 2015, un client em va donar una quantitat de paper i pel·lícula fotogràfica vells. Havia estat organitzant la cambra fosca del seu oncle recentment mort, i va decidir regalar-me el paper en comptes de llençar-lo. Al llarg de dues visites, vaig rebre una gran quantitat de material, la majoria papers de 20 o 30 anys d'antiguitat, alguns més, que havien estat abandonats fa molts anys. Vaig mirar les caixes de marques conegudes, com Kodak Bromesko i Agfa Brovira, pensant que fer amb elles.

En fer algunes proves a la cambra fosca, em va sorprendre el bon estat del material. Després de més proves, alguns papers, que no servien per a ser revelats convencionalment, van produir uns resultats molt interessants amb processos diferents, com ara lith. Després de parlar amb altres membres del London Alternative Photography Collective, vaig decidir que podria ser interessant repartir el paper entre diferents fotògrafs i artistes per veure els resultats que podia produir cada un amb aquest material.

Després d'alguns mesos, hi havia al voltant de 50 persones interessades a participar-hi. Després de provar i catalogar tot el material, el vaig distribuir a una gran varietat d'artistes i fotògrafs al voltant del món. Des d'aquest moment, els resultats van dependre del talent i creativitat de cada persona i la seva capacitat de treballar amb el material.

Aquesta proposta demostra clarament la diversitat de resultats que són possibles utilitzant tècniques fotogràfiques tradicionals, especialment tenint en compte que totes les obres van ser produïdes amb paper o pel·lícula que estan o descontinuadas o obsoletes. Esperem poder exposar obres de tots els participants quan el projecte estigui finalitzat. Tot el material vi de la cambra fosca del pintor Bret Sampson, a través del seu nebot David Yates, a qui agraïm per iniciar el que s'ha convertit en una fascinant exploració de les possibilitats dels processos fotogràfics analògics. Bret va treballar com a professor d'art gran part de la seva vida, per això creiem sincerament que hagués aprovat la inspiració i el treball produït gràcies al material que va deixar.
                                                                                                      
Mike Crawford

Els artistes participants en aquest projecte són: Joakim Ahnfelt, Andrew Atkinson, Laurie Baggett, Myka Baum, Molly Behagg, Daniel Berrange, Andy Billington, David  Bruce, Jacquelene Butler, Andrew Chisolm, Mike Crawford, Beth Dow, Angela Easterling, Laura Ellenberger, Andrew Firth, Brittonie Fletcher, Hannah Fletcher, Asya Gefter, Claus Dieter Geissler, Robin Gillanders, Brian Griffin, JJ Hastings, Rosie Holtom, Nicola Jayne Maskrey, Melanie King, Morten Kolve, Ky Lewis, Jim Lister, Constanza Isaza Martínez, Hiro Matsuoka, Gabriela Mazowiecka, Sheila McKinney, Wolfgang Moersch, Helen Nias, Douglas Nicholson, Yaz Norris, Andrés Pantoja, Guy Patterson, Borut Peterlin, Almundena Romero, Bret Sampson, Debbie Sears, Holly Shackleton, Keith Taylor, Joan Teixidor, Evan Thomas, Madaleine Trigg, Sebnem Ugural, Tanja Verlak, Andrew Whittle, Guillame Zuili.

 

Quimigrama, de Almudena Romero   

Wolfgang Moersch, Copia en Lith 

Lloc: Nau Guastavino de Can Manyer. Miquel Martí i Pol, 6. Vilassar de Dalt