Nébula, de Jacqueline Roberts

Trier, Alemania

Jacqueline Roberts realitza retrats sobre plaques de vidre o alumini reprenent una tècnica fotogràfica de més de 150 anys: el col·lodió humit. Les llargues exposicions que requereix aquest procediment incita els subjectes que fotografia a sostreure del seu entorn, a abstreure en el temps i en l'espai.

Els retrats de Jacqueline semblen així sorgir d'un limbe, com somnis que evoquen el delicat passatge de la infància a l'adolescència. "Nebula", boira en llatí, és una mirada sobre la confusió que genera el créixer i sobre els canvis relacionals, psicològics i emocionals que Alborea.

Nascuda a París el 1969, de pares espanyols, Jacqueline Roberts és llicenciada en Ciències Polítiques i va treballar en diferents organitzacions internacionals abans de dedicar-se a la fotografia.

Ha publicat els seus retrats en revistes com New York Magazine, Royal Photographic Society Journal, Drome o Photographers Companion entre d'altres. Els seus treballs han estat exposats a nivell internacional. Té publicats tres llibres i treballa actualment a l'elaboració de la seva quarta monografia. Viu a Alemanya.                                                                                www.jacquelineroberts.com

Lloc: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt