La imatge construïda, de Faustí Llucià

Com en les passades edicions, tindrem una instal·lació del fotògraf Faustí Llucià però aquesta vegada des d'un punt de vista inusual. Un campanar, el campanar de l'Església de Vilassar. Podrem veure com es transforma en càmera fosca, on observarem una visió diferent del nostre paisatge urbà i aprendrem les nocions bàsiques de la càmera i la fotografia.

La instal·lació "La imatge construïda" ens mostra la projecció del paisatge exterior a l'interior de l'espai quotidià. Es tracta de l'experiència prèvia a la fotogràfica, de la mateixa formació de la imatge abans que aquesta sigui memoritzada per suport analògic, digital o senzillament dibuixada.

El campanar de l'Església de Vilassar de Dalt es convertirà de nou en una enorme cambra on es projectarà la Plaça de la Vila. Aquesta instal·lació mostra la relació d'exterior i interior en aquest joc de projeccions, del món i de l'ull que veu.

Estan previstes visites guiades per a millor enteniment del procés i de la seva aplicació dins de la fotografia. Conceptes com formats, lents, fuites, correccions i distorsions, pla focal o profunditat de camp, són més fàcils d'entendre vivint a l'interior de la càmera.

Lloc: Campanari Esglèsia de Vilassar de Dalt, c/Mestra Viladrosa,