Ghosts of Chernobyl, de Grzegorz Sawa-Boryslawski

Wroclaw, Polònia

Aquest any, el 26 d'abril és el 30 aniversari de la més gran catàstrofe nuclear de la història. Més de 50.000 persones van ser evacuades després que el 4 Reactor es fes malbé en dos dies. La gent sortia de casa a corre-cuita després de prendre només el més just.

Després d'això, l'àrea de 35 quilòmetres al voltant de la central elèctrica va ser tancada i roman tancat fins avui amb l'exèrcit guardant cada camí.

L'exposició de Grzegorz Sowa-Boryslawski inclourà fotografies estenopeiques preses a la zona d'entrada restringida, la primera vegada des de Txernòbil, Pripyat i altres pobles dels voltants.

Van ser fetes amb una càmera pròpia i s'imprimeixen amb cianotipia, un procés del s. XIX químicament modificat amb l'autor.

Grzegorz Sawa-Boryslawski és un fotògraf, músic, dissenyador gràfic polonès que va començar a prendre fotografies a mitjans de la dècada de 1990. Des d'al voltant de 2005 es va centrar en fotografia estenopeica i amb zone plate.

Va estudiar fotografia a l'Acadèmia de Belles Arts a Wroclaw, Polònia (màster, el treball sobre la llum en la fotografia estenopeica) i l'Acadèmia de Belles Arts de Poznan, Polònia. Receptor de nombrosos premis de fotografia.

Treballa amb múltiples combinacions de cambra/pel·lícula, majoritàriament realitzades per ell mateix. Freqüentment utilitza tècniques clàssiques com talbotype i el procés cyanotype amb noves idees químiques. Va prendre per primera vegada fotografies estenopeiques de la zona radioactiva de Txernòbil el 2014 i novament al 2015. També és músic, productor musical, compositor i enginyer centrat en discos de vinil antics.

                                                                                                                                                                                                       http://www.boryslawski.net/works.html

Lloc: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt