Evolución, de Constanza Isaza Martínez

London, UK

La sèrie Evolució integra l'educació i investigació de Constanza en la història de l'art amb el seu coneixement dels processos fotogràfics antics.

La sèrie mostra una col·lecció de petxines en un estat de deteriorament i calcificació. Les imatges recorden visualment les natures mortes del Barrocco, amb el seu èmfasi en la il·luminació, la textura, i el detall minuciós. Com les pintures vanitas, les fotografies són natures mortes al·legòriques que es refereixen a la fragilitat i impermanència del món físic, però el títol i les mateixes imatges suggereixen un cicle continu de deteriorament i renaixement, per tant la transcendència.

El fotogravat, imprès amb tinta feta d'os cremat i altres materials orgànics, crea una còpia estable i permanent basada en una matriu fotogràfica. En Evolució, el procés d'impressió és un ressò del procés de calcificació de les mateixes petxines.

Constanza Isaza Martínez és una artista visual basada a Londres. Treballa principalment amb processos antics fotogràfics. Va realitzar els seus estudis en Fotografia a la Universitat de Westminster el 2007, i el 2012 va rebre el seu títol de Mestratge en Història de l'Art del Courtauld Institute of Art. La seva pràctica es caracteritza per la seva investigació en història de l'art, i el seu interès en la materialitat de la còpia fotogràfica, les possibilitats artístiques dels processos anàlegs i històrics, i la importància del procés en el significat de l'obra.

Constanza ha participat en residències artístiques al Canadà, Itàlia i Estats Units. El seu treball ha estat exposat internacionalment i es troba en col·leccions privades a Anglaterra, Colòmbia, Canadà i Estats Units. Constanza viu i treballa a Londres, i és cofundadora de Lux Darkroom, un espai dedicat a investigar i ensenyar els processos anàlegs i històrics. Constanza regularment ensenya tallers a Lux Darkroom, i per a clients com Cambridge School of Art i London College of Communication.

                                                                                   www.constanzaisaza.com

                                                                                   www.luxdarkroom.co.uk

Lloc: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt