Crimea - unfinished journe, de Roman Kravchenko

Lublin, Polònia

Ambrotips (del grec αμβρότος - immutables o immortals) positius o col·loides són les imatges negatives sobre plaques de vidre amb capa inferior de vellut, paper o tint, s'utilitzen sobretot per fer retrats. Ambrotype té avantatges inestimables, incloent la longevitat i la singularitat. Per exemple, hi ha 300 plaques de vidre preses per Roger Fenton durant la Guerra de Crimea en 1855 encara estan guardats de forma segura a la Biblioteca del Congrés. Cada imatge es fixa en el vidre dret després d'haver estat fet, i esdevé una peça única i de col·lecció.

Com un nen que recordo haver estat hipnotitzat per la intricada bellesa d'una vella peça d'una escorça d'arbre de pi, de color marró amb vetes negres. Avui treball amb vidre, que té una estructura encara més meravellosa. És tan fràgil i insegur que les condicions especials han de ser creats per mantenir la seva seguretat i per preservar les imatges que pot portar.

Els records són fràgils i encara en aquest món d'alta tecnologia aclaparat pels mitjans de comunicació, pagarem més i més atenció als trossos d'última generació de còpia única. Una imatge formada per cristalls de plata i coberts amb laca especial a base d'una resina de trementina de plantes africanes, pot emmagatzemar-se durant un temps il·limitat. A diferència d'una fotografia normal o una impressió, 01:00 ambrotype no perdrà el seu color i mantindrà totes les seves característiques originals, que es demostra pels primers ambrotips fetes a mitjans del segle XIX i que seguim valorant.

Ja sigui mostrant un ambrotype històric, o la creació de la història en fer noves imatges, ajudo a escapar l'espectador en el món del comú i connectar amb el subconscient intuïtiu.                                                 

                                                                                                                                                                                              http://collodion.biz/ambrotype/orotone-2/

 

Lloc: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt