Primitiu i actual, de Jaume Estapé

Premià de Mar

Cal tenir present l’evolució històrica de l’art de la fotografia, són evidents els seus orígens, des de el Daguerreotip seguint per un bon nombre de processos químics i pigmentaris, fins les emulsions d’última generació i actualment els nouvinguts processos digitals tant com per l’obtenció com per el copiat  d’imatges.

Tot i aquesta evolució tecnològica, sembla que no tinguem la capacitat d’endevinar el que ens ofereix el futur.

Aquest treball que presento, te el seu origen amb còpies úniques i exclusives tal com indico al peu de cada fotografia. La idea de presentar aquestes fotografies en format de grans dimensions, amb va induir a digitalitzar els originals amb l’objectiu de conservar la màxima qualitat i aparença , per acabar imprimint els fitxers digitals sobre un suport de tela amb la finalitat de donar un aire més pictòric.

Tinc el plaer de dedicar aquest treball, a tots aquells fotògrafs que tenen la inquietud per la recuperació de les tècniques empleades per els nostres pioners, i en especial, a Xose Gago Pesqueira i Josep Maria Ribas i Prous, ja que sense el seu traspàs de coneixements aquestes fotografies que aquí presento no serien una realitat.

Lloc: Museu Arxiu de Cabrils. Carrer Santa Creu, 5, Cabrils