At the heart of it / Al corazón, d'Agustín David

Alicante

En aquest projecte fotogràfic * busco plasmar la idea sobre el paisatge que ronda pel meu cap durant anys. Islàndia d'alguna manera canvia la percepció que tinc de mi mateix com a fotògraf, aportant nova llum en la meva manera de treballar i una energia renovada a la meva manera de veure fotografia.

Aquesta sèrie mostra el que veig viatjant per la Hringvegur (Carretera 1, Road 1), única carretera que circumval·la Islàndia i que serveix de connexió amb tota l'illa. La intenció és descontextualitzar porcions de paisatge creant retrats simples, nets i íntims.

A l'mostrar-los d'aquesta manera busco teatralitzar el concepte d'aquest, aquest binomi que formen l'observador i l'observat cap a una reflexió sobre la manera en què veiem aquests escenaris, en ocasions com a mers telons de fons d'una representació a gran escala. Sovint m'agrada "jugar" amb la figura humana o la seva presència a través de la seva interacció amb la natura perquè jugui aquest paper de "l'observat" a incloure-la en el paisatge.

M'interessen els elements i processos de la natura com a punt de partida. Com a contrast a aquesta, l'activitat de l'home i els seus "altres processos".

La relació Home - Naturalesa, el modern binomi subjecte - objecte, i l'absència física de l'element humà en la recerca de la ressonància que produeix el buit són característiques que defineixen la meva fotografia.

M'agrada el caràcter artesà, la intenció i el ritme serè que imposa la fotografia analògica i una càmera de gran format. Un estat de consciència plena quant al que significa el "moment fotogràfic". El mateix origen fisicoquímic de la pel·lícula, les seves característiques i manipulació són part important, també, en el procés de producció de les meves fotografies.

* El treball ha estat realitzat enterament amb càmera de mig format 6x7 i pel·lícula negativa de color. Es positiva cada obra en paper a mida 100 x 125 cm directament des del negatiu.

                                                                                                                                                                                                                  http://www.agustindavid.com/

Lloc: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt