Urban Show

"Urban Show" és un treball inèdit capturat entre el 2008 i el 2013 en macro-ciutats de diversos països amb una gran bombolla immobiliària.

Les fotografies mostren amb un cert to irònic aquesta convivència entre l'ésser humà i l'espai construït. La captura, amb càmera de gran format, ens permet veure fins a l'últim racó i detall d'aquests llocs, canviant la perspectiva d'aquestes ciutats que habitem. "Urban Show" explica, d'una forma molt personal, l'imparable fenomen urbà en ciutats tan diverses com Hong Kong, Guang Zhou, Miami, Marbella, Chong Qing i Bogotà.

"Per a mi la més interessant és Hong Kong pel seu conglomerat, tan atípic de races i gratacels. Aquesta ciutat té tres vegades mes gratacels que Nova York. Després d'aquest treball, on l'objectiu inicial era explicar històries, he après que tot forma part de la mateixa història " .

 

Carles Ventós

Barcelona (1962)

La seva primera fotografia la va fer amb tan sols vuit anys, va ser una polaroid que recollia la imatge d'unes muntanyes nevades. Però no va ser fins a 1983, durant un viatge recorrent les costes dels EUA amb a un amic, quan Carlos Ventós va prendre consciència que no podria dedicar-se a cap altra cosa.

És llicenciat en Dret i exerceix actualment com a conseller delegat de Lucta SA.

El 2009 va exposar la seva obra juntament amb Jordi Bernadó dins el programa SCAN Tarragona. El 2010, va participar en el cicle "El Projector" de la Fundació Fotocolectania amb "fugax Tempus, Aeternus Amor". S'han editat dos llibres amb la seva obra fotogràfica: "69 Moments a Son" Ermità (2010), una autoedició; i "Round Trip" (2013). Assegura que els fotògrafs que més l'han influït en el seu treball són Thomas Struth, per les seves fotos urbanes, de museus i posteriorment de selves, Wolfgang Tillmans, per la seva aclaparadora capacitat de convertir en art el mes quotidià, Jordi Bernadó gran amic i

mentor per la seva visió única de la realitat , Massimo Vitali pel tractament dels espais amb multituds i Martin Parr per l'anàlisi sociològic que tenen el seu fotos.

"Com molts fotògrafs, em vaig iniciar en això amb l'objectiu de documentar el món que m'envoltava però a poc a poc vaig començar a emprar la fotografia per trobar explicacions a moltes coses. Sempre he fotografiat per a mi, ni per exposar ni per vendre. M'esbarjo mirant les meves fotografies, i ho faig per reviure el que sentia en el moment exacte que vaig fer la fotografia. Moltes vegades l'acte de fotografiar és mes important que el resultat fotogràfic, que la fotografia en si mateixa". A dia d'avui el fotògraf compte en el seu haver amb més de 66.000 fotos i assegura que totes són especials per a ell i de totes, o gairebé totes, podria recrear els moments en què van ser captades. La fotografia que mai va fer però que li hagués encantat fer és "el primer instant en què vaig fer eye-contact amb la meva dona, igual que Aaron Schuman assenyala en el fantàstic llibre Photographs not Taken ".

 

Lloc: La Immaculada. Carrer Mare Angela Perera, 4. Vilassar de Dalt