Obscura book

Obscura book OBSCURA és un "fotollibre" de fotografia analògica estenopeica contemporània, que mostra treballs de la comunitat de fotografia estenopeica internacional.

En una època en què gairebé cada detall de la fotografia és controlable, documentable i, per tant, repetible, quan les nostres pròpies vistes de la realitat es restringeixen per la inundació d'imatges digitals, la càmera estenopeica representa una alternativa.

La fotografia sense lents està sempre subjecta a la casualitat, la incontrolable combinació del material, llum, temps, perspectiva i dinàmica.

Una fotografia estenopeica mostra l'invisible i ofereix una experiència estètica inusual, absorbent i, de vegades, inquietant. És menys documentació, però deixa espai per a un punt de vista subjectiu, i sovint ens ensenya a recalibrar el nostre propi punt de vista sobre la nostra realitat personal.

El llibre consta de 11 capítols que, acompanyats de versos poètics, fan girar el fil vermell a través del llibre.

La comunitat mundial de fotografia va ser convidada a utilitzar-lo com una "caixa de ressonància" per les seves associacions fotogràfiques, per explorar les possibilitats de la càmera estenopeica i aportar els seus punts de vista subjectius a OBSCURA.

Un jurat internacional entre ells l'actriu Nora Tschirner i dissenyador Jussi Ängeslevä va seleccionar les 121 fotografies més potents.

Aquestes 121 vistes expliquen les multifacètiques històries personals de Obscura.

A l'exposició col·lectiva "Obscura Book" es recull una selecció d'una mica més de 60 fotografies de les 121 que componen el llibre. Una bona mostra de la feina presentat pels 91 fotògrafs de tot el món.

Lloc: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt