EXPOSICIONS I MICRO-EXPOSICIONS DEL RT2015

Convocatòria de projectes fotogràfics per ser exposats al Revela-T 2015.

A la passada edició del Revela-T varem poder programar 20 exposicions i 31 microexposicions gràcies a tots els fotògrafs que ens varen enviar les seves obres. Aquest any volem seguir creixent i hem obert la convocatòria a tothom que desitgi participar en les exposicions de la present edició.

El Festival tindrà lloc el mes de juny del 2015 en especial el cap de setmana del 19, 20 i 21 quan es farà la fira comercial y de venda d’obra, les trobades, seminaris, demostracions, la festa ReBela-T, etc.

 Fase de presentació d’obres

La convocatòria és vigent des de l’1 de gener de 2015 fins el 15 de març de 2015. Les dates poden ampliar-se si es troben més sales expositives i espais vàlids.

Tema i tècnica

El tema és lliure i s’accepten qualsevol dels processos que podem considerar analògics.

S’acceptaran tècniques mixtes i seran valorades cas per cas.

Participació

Pot participar qualsevol persona major de 18 anys, de qualsevol nacionalitat. El que es valora és la qualitat de l’obra presentada.

Presentació del projecte

Per presentar un projecte s’ha d’omplir el formulari d’inscripció que trobareu a la web del Festival, i posteriorment enviar correu electrònic a l’adreça expofoto@revela-t.cat indicant a l’assumpte el nom de l’autor i el nom de la proposta.

En aquest correu haureu d’adjuntar:

  • entre 4 i 6 imatges representatives de la proposta expositiva en format digital jpg.
  • Cada imatge ha de ser com a màxim de 1200px pel costat llarg i no ha de pesar més de 300k
  • En cas que el projecte ja hagi estat exposat, una fotografia de l’obra exposada

Selecció

Pel Festival disposem de diferents espais i opcions expositives. Depenent de la quantitat de projectes rebuts i de la qualitat i presentació d’aquests, un jurat valorarà i ubicarà els diferents projectes en els espais expositius més convenients.

Si per la mida de les obres, la quantitat o la temàtica teniu preferència d’algun dels formats expositius, ens ho haurieu d’indicar en el formulari de presentació del projecte. Actualment es disposa de dues opcions:

  • Exposició: projectes entre 10 i 20 obres. En sala.
  • Microexposició: entre 1 i 10 obres. En aparadors dels comerços locals.

Durant la segona quinzena de març contactarem via mail amb tots els participants per informar-vos de la selecció dels projectes rebuts.

Enviament de les obres

En cas de ser seleccionat establirem el nombre d’obres i el format expositiu seleccionat pel jurat

Cada autor ha de fer arribar les obres a l’adreça: REVELA-T . Carrer Pau Piferrer, 24 . 08339 Vilassar de Dalt (Barcelona) de tal manera que els responsables del Festival disposin de tot el material expositiu el dia 15 de maig com a molt tard.

Recomanem realitzar l’enviament de les obres per correu certificat i amb assegurança o per missatgeria. Les despeses d’enviament corren a càrrec de l’autor.

El Festival NO es responsabilitza dels desperfectes que pugui patir l’obra en l’enviament. El Festival només es responsabilitza de l’obra durant el període de temps en que l’obra és a la seva disposició, durant el Festival.

Devolució

Un cop finalitzat el Festival, el dia 21 de juny, us proposem dues opcions:

  • DEVOLUCIÓ: El Festival realitza la devolució de les obres en un termini de 2 mesos des de la finalització del Festival. Les despeses de devolució corren a càrrec de l’autor, el qual haurà de fer un ingrés en el compte que facilitarem en el moment de la selecció dels projectes, en concepte de devolució pel mateix import que l’enviament inicial.
  • DIPÒSIT: deixar l’obra en dipòsit al Festival, per tal que aquest fer-ne difusió i venda.

En el següent punt, hi trobareu la informació detallada d’aquesta opció.

Deixar l’obra exposada en dipòsit al Festival Revela’T

En aquesta edició del Revela-T volem posar en marxa un nou projecte dins el paraigües del Festival. Consisteix en vendre l’obra dels projectes seleccionats per a les diferents exposicions a través d’una botiga online albergada en el propi web del Revela’t, així com exposar-la en diferents espais. Donant la oportunitat de vendre però també de donar a conèixer els autors i el seu treball.

Aquesta opció facilita la logística de devolució i ofereix la possibilitat que el Festival fagi venda i difusió de l’obra.

En cas d’estar interessats en deixar les obres en dipòsit, ho haureu d’indicar en el formulari d’inscripció.

Els termes i condicions del dipòsit seran tractats una vegada s’hagi realitzat la selecció de les propostes presentades.

Drets de participació

El Festival és sense anim de lucre, totes les despreses d’aquest es cobreixen amb les aportacions de particulars i empreses mitjançant diferents promocions i campanyes que organitzem. No hem establert cap quota en concepte de participació perquè pensem que els artistes ja feu prou ensenyant-nos la vostra obra i sense vosaltres no hi hauria festival. Però si esteu interessats a col·laborar-hi, també ho podeu fer, que consti que no és pas un requisit i és totalment voluntari.

Per tal d’organitzar la producció de les exposicions hi han unes despeses inherents que s’han de poder finançar amb diferents projectes. Un d’aquests projectes és el d’organitzar un crowdfunding a Kickstater en el que poder oferir articles molt variats i de diferents preus. Desde merchandissing del propi festival fins a fotografies, etc

Si ho voleu, i com diem, és totalment voluntari, ens podeu cedir una obra per tal de poder oferir-la com a recompensa per una de les aportacions. Això si, vosaltres decidiu el preu i sobre aquest hi sumarem les despeses d’enviament. Si es ven, haureu contribuït el vostre granet de sorra a la producció de les exposicions i a la continuïtat del festival.