El tercer ojo. Fotografies del sudest asiàtic

Com si d'un escenari minimalista es tractés, se'ns presenten aquestes imatges. Com una reflexió on el temps i la memòria habiten. On el màgic es fa quotidià, i on la irrealitat es transforma en naturalesa de vida.

Carregades d' una potent narrativa, i exemptes d'aquests vernissos tan a l'ús avui dia, maniqueistes, fàcils i superflus, ens proposa per contra una reflexió a uns mons construïts des de la mirada aliena, però al mateix temps, propera.

Aquest treball no és el producte d'un viatge iniciàtic, i ni tan sols el d'un col·leccionista d'imatges. Aquest bonic projecte és un compromís i proposta de vida, sinceritat i veritat, realitzat per qui sens dubte és un dels grans fotògrafs nacionals en aquest gènere.

Juan Manuel Díaz Burgos

Julián Ochoa

A Julián Ochoa la fotografia li dóna de viure. Respira el seu aire, sempre present en les seves fotos, i el comparteix amb la il·lusió del moment intensament viscut. Potser sigui per aquest motiu pel qual porta a terme una important tasca com a docent en diferents tallers i cursos de fotografia. En ells transmet als alumnes la seva passió per aquest món. El mitjà pel qual es decideix a l'hora de dur a terme el seu projecte fotogràfic és l'analògic, mitjà que li permet una major reflexió durant tot el procés, des de la presa fins a la còpia final. La seva fotografia en ByN, amb una acurada tècnica i gran domini de la llum, es caracteritza per portar a la pràctica el difícil principi de "menys és més ". Partint de la quotidianitat i amb composicions senzilles i equilibrades ens explica en cada imatge una petita història amb la qual tracta d'emocionar l'espectador, fent-lo partícip d'una manera directa i honesta.
                                                                                       Manuel Acosta

http://www.julianochoa.com/

Lugar: Sala Polivalent de Can Rafart. Parc de can Rafart. Vilassar de Dalt