The Beatles 1965

L'any 1965 els Beatles fan un doble concert a Barcelona i Madrid. Joana Biarnés va ser l'única fotògrafa que va poder compartir diverses hores amb ells en la seva estada a l'Hotel Avenida Palace de Barcelona. La setmana després del festival Revela - T es compleix el 50è aniversari d'aquest esdeveniment que va quedar marcat en la memòria de molts.

D'aquesta trobada van sortir la col·lecció d'instantànies que ara es presenten. Moltes inèdites, i un document íntim, d'un dels grups més important de la història. Una cita ineludible per als grans fans del mític grup de Liverpool. Tant a Madrid com a Barcelona s'han organitzat concerts de celebració.

Joana Biarnés

Terrassa (1935)

Al costat del seu pare, Juan Biarnés, fotògraf esportiu, descobreix la fotografia i comença el seu aprenentatge. El 1959 ingressa a l'Escola de Periodisme de Barcelona. En 1962 comença a treballar al diari Pueblo, de Madrid, on cobreix, per exemple, la riuada del Vallès que assola Terrassa. El 1975 dirigeix ​​l'equip gràfic de l'agència Contifoto. Funda la seva pròpia agència, anomenada Sincro Press International i finalment, el 1985 Joana abandona la professió de fotorreportera definitivament. L'any 1986 obre el restaurant Cana Joana, a Eivissa, considerat un dels millors de les illes.

L'any 2013 s'inica una campanya de micromecenatge a Verkami per completar el documental sobre ella coproduït per Televisió de Catalunya, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l'Institut Català de les Dones, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Photographic Social Vision. L'any 2014 rep la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya .

Lloc: La Estrella. Carrer del Carme. Vilassar de Dalt