Oscil·lant

L’entorn humà i el paisatge urbà i natural es converteixen en un punt de contacte a partir del qual s’inicia un diàleg entre diferents llocs, personatges i esdeveniments.

Trobareu un ventall d’imatges seleccionades entre diferents projectes documentals i personals, tractant de crear sèries entre escenes humanes i paisatges; intentant relacionar el temps de l’home contemporani imbuït en diferents cultures i l’espai.

El document visual plasmat des d’un blanc i negre atemporal, des d’una visió clàssica, pretén ensenyar el calidoscòpic transitar per un món divers i heterogeni.

Lluc Queralt Baiges

Tarragona, 1978

En la seva obra hi conflueix el viatge, la fotografia i una particular manera de veure el món.

Amb una vessant documentalista ens descobreix el més quotidià a través d’imatges de composició clàssica amb un gran domini de la llum i del blanc i negre. Però també hi descobrim una vessant més expressiva a través del seu llenguatge intimista i d’una poètica pròpia. En cada imatge s’hi respira serenitat i implicació personal, proximitat i sensibilitat.

En les seves pròpies paraules: Sempre buscant el moment decisiu que en comptades ocasions i després de molt mirar queda reflectit al paper fotogràfic. Faig i desfaig a la meva manera. De vegades m’implico amb les persones retratades i en altres ocasions em mimetitzo amb l’ètica de Joan Colom. El no sempre el tinc, el si depèn de mi. Sense oblidar una visió humanista en copsar, a través de la lent, les vicissituds de l’entorn social i humà que em trobo en el meu viatge curiós al voltant del món. M’interessa atrapar l’individu i el paisatge que en el seu quefer diari i anodí esdevé un protagonista definitiu.    (Lluc Queralt) 

Lloc: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt