Myopia

"Després del mirall nítid de la realitat hi ha una altra manera de mirar. Un lloc on la visió divergent ens transporta cap a la percepció de sentiments, emocions i formes que són capaços de narrar una història. Una història on les identitats personals i alienes es confonen".

José Manuel Madrona

Myopia qüestiona l'associació contemporània existent entre realitat i nitidesa. Explorant la capacitat narrativa d'imatges creades des de la imperfecció de lents de plàstic polides a mà. Aquest esforç no s'atura en crear imatges borroses, sinó a presentar les imperfeccions òptiques com un llenguatge. Un llenguatge subtil i refinat plasmat sobre imatges brutes. La seva naturalesa pregunta obertament l'espectador en un llenguatge familiar però allunyat dels patrons habituals d'aquest segle saturat d'imatges.

L'esperit d'aquest projecte estableix el seu principi en la construcció de la càmera i la lent amb la qual es crearan les imatges sobre pel·lícula fotogràfica.

 

José Manuel Madrona

El seu treball està orientat cap a la fotografia amb càmeres de lents de plàstic, lents imperfectes i no sempre nítides, així com cap a l'experimentació amb pel·lícula i processos alternatius fotogràfics. També fabrica les seves pròpies càmeres i lents amb la finalitat de trobar en la imperfecció un camí d'expressió artística unida al onirisme, a la creació automàtica, a la senzillesa de les formes i tot allò que sigui fèrtil per viure per si mateix, amb la seva pròpia identitat i personalitat. El seu objectiu és trobar un nexe d'unió entre les imatges de baixa tecnologia i l'espectador, mostrant la gran capacitat poètica de transmetre històries i emocions de la fotografia artística.

"La meva trajectòria artística comença fa més de dotze anys submergint-me en la fotografia amb lents de plàstic i en els processos fotogràfics primitius de finals del segle XIX i principis del segle XX. També fabrico càmeres i lents polides per mi per aconseguir el resultat desitjat. El meu camí està marcat per l'empirisme i la necessitat d'utilitzar la fotografia com a mètode d'expressió".

Unida a l'oníric i a la manifestació del nostre present des d'una perspectiva allunyada de les nítides i altes resolucions. Recuperant el significat de les sensacions i les formes ".

www.josemanuelmadrona.com

Lugar: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt