La imatge construïda, de Faustí Llucià

Com en la passada edició, tindrem una instal·lació del fotògraf Faustí Llucià on podrem veure com es transforma una habitació en càmera fosca, on observarem una vista inusual del nostre paisatge urbà i aprendrem les nocions bàsiques de la càmera i la fotografia.

La instal·lació "La Imatge Construïda" ens mostra la projecció del paisatge exterior a l'interior de l'espai quotidià. Es tracta de l'experiència prèvia a la fotogràfica, de la mateixa formació de la imatge abans que aquesta sigui memoritzada per suport analògic, digital o senzillament dibuixada.

La Sala de Plens de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt es convertirà de nou en una enorme cambra on es projectarà la Plaça de la Vila. Aquesta instal·lació mostra la relació d'exterior i interior en aquest joc de projeccions, del món i de l'ull que veu.

Estan previstes visites guiades per a la millor comprensió del procés i de la seva aplicació dins de la fotografia. Conceptes com formats, lents, fuites, correccions i distorsions, pla focal o profunditat de camp, són més fàcils d'entendre vivint-les a l'interior de la càmera.

Lloc: Ajuntament de Vilassar de Dalt, c/Plaça de la Vila,1