En terra de ningú

Blanca Viñas ens presenta una nova serie, En terra de ningú, un conjunt d'imatges que gira entorn la no-pertinença, la des-ubicació, a través de fotografies compostes de paisatge i de figura, elements que tot i unir-los es troben descol·locats, generant realitats inconnexes, descol·locades, ni tan sols paral·leles o oposades.

Fotografies preconcebudes compositiva i conceptualment, amb una dosis d'atzar, element clau en el seu procés creatiu. Com a fotògrafa experimental, segueix explorant  les possibilitats expressives de la fotografia analògica, i en aquest cas, s'apropa al collage treballat directament sobre la pel·lícula, amb la càmera, la mirada i l'atzar com a recursos.

Blanca Viñas

(Barcelona, 1987)  Graduada en Enginyeria de l’Edificació per la Universitat Politècnica de Catalunya. Cursa gràfica publicitària a l’Escola Massana de Barcelona. S’interessa per la fotografia analògica gràcies a les múltiples possibilitats que aquesta ofereix.

Juga amb diferents càmeres i carrets, manipula l’emulsió sensible de la pel·lícula, fa dobles exposicions,... d’aquesta manera la seva fotografia es converteix en una manera de crear noves realitats i percepcions de l’entorn gràcies, també, a la participació de l’atzar. Fruït del seu interès per l’arquitectura la seva obra està molt centrada en entorns urbans, inventant noves projeccions de la realitat que l’envolta.

Va participar en el projecte Get Dirty de This is Underground. Va desenvolupar la imatge gràfica del festival de música Vallsonora 2014. Actualment realitza les fotografies dels concerts que organitza la Fonoteca Barcelona, dissenya portades de discos i fa fotografies promocionals per grups musicals.

Ha impartit workshops sobre fotografia analogica i creativa a Lomography, a l’Espacio Visible i a la Mirada Art. Ha exposat en diferents exposicions individuals i col·lectives: “No sé para qué me desperté, a Puerto Lumbreras, "Geometrías compartidas: Barcelona – Santiago de Chile" a Arte Lateral, "Tres projectes. Fotografia" a la Galeria Atelier,... Així com també ha estat publicada en diferents mitjans: EL PAÍS, Vice, Yorokobu, le Cool, lamono,...

http://www.blancavinas.com/

Lloc: Fàbrica de Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt