L'Antàrtida. Pinhole a la fi del món

L'Antàrtida encara és, en molts aspectes, un continent per explorar. En aquesta exposició de fotografia estenopeica mostrem una petita part d'aquesta "terra gairebé incognita", l'illa Livingston, en la qual es troba la Base Antàrtica Espanyola. En les 12 imatges vam visitem Livingston i els seus habitants entre els quals s'inclouen pingüins, elefants marins, foques i científics.

"Pinholes a la fi del món" és una petita part de l'ambiciós projecte "Next Best Thing Pinhole Project" organitzat pel fotògraf Herschel Pollard, que recopila fotografies estenopeiques realitzades per fotògrafs de tot el món durant un any.

Todd Schlemmer va posar l'eina, la "Terrapin Pinhole Camera", una càmera fabricada amb una impressora 3D. Jesús Joglar va realitzar el revelat i tractament de les imatges, a més de reclutar i entrenar al fotògraf.

Paulo Casal

Nascut a Barcelona a finals dels 80, llicenciat en biologia, estudiant de doctorat i fotògraf amateur des de 2009.

Va començar en la fotografia digital sota l'aigua, amb una Olympus submergible que es va submergir per sobre de les seves possibilitats, i d'aquí va passar a la seva primera rèflex digital.

Des dels seus inicis es dedica principalment a la fotografia de la natura.

Fa menys d'un any va entrar en el món de la fotografia estenopeica gràcies a aquest projecte.

Paulo Casal

Lloc: Fàbrica de Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt