Another me

Creixent com una nord-americana adoptada de Corea, l'Erin Mahoney va buscar refugi i identitat en contes populars tradicionals de Corea.

El seu desig de comprendre's a ella mateixa té un paper important en la seva pràctica artística.

L'exposició de Mahoney reflecteix el viatge de l'artista cap a l'acceptació i la comprensió de la seva herència familiar.

En assumir diverses funcions en les imatges narratives, Mahoney habita personalment el món de conte de fades i explora els seus significats des de dins.

Són importants els personatges de la sèrie i la seva complexitat ja que les seves històries es van revelant seqüencialment. La mà de Mahoney està present en cada detall de les seves fotografies. En pre-producció, que meticulosament prepara, com l'artesania de les peces tradicionals coreanes que apareixen en les seves imatges.

Abraçant el procés d'impressió de fotografies del segle XIX de goma bicromatada, Mahoney pacientment acumula cada impressió amb capes successives de goma i pigment. 

Erin Mahoney

Em vaig interessar per l'art i la fotografia quan em vaig adonar que podia comunicar els meus conceptes amb èxit mitjançant l'ús d'imatges fotogràfiques. Específicament, sóc capaç de crear i explicar una història utilitzant el meu agut sentit de la composició i les meves habilitats en la narració de contes visuals. La fotografia no era una cosa que jo em plantegés seriosament fins el meu primer any d'universitat.

Durant els meus estudis universitaris, vaig començar a donar la volta a les formes tradicionals de les belles arts, com la pintura, fins que em vaig adonar que la fotografia era semblant i que tenia més possibilitats que la pintura o el llapis. Després d'acabar la meva llicenciatura en Belles Arts a Fotografia, vaig obtenir un treball d'estudi a temps complet com a fotògrafa de catàleg. La meva emoció i l'entusiasme per la fotografia em van portar a ensenyar a temps parcial en dos centres comunitaris.

Mentre ensenyava a temps parcial, em vaig adonar que volia obtenir un títol de postgrau per afirmar la meva dedicació a l'educació fotogràfica i dominar els conceptes d'art.

Després d'obtenir el meu títol per ensenyar Belles Arts i Fotografia per l'Academy of Art University a 2013, vaig continuar l'ensenyament de la fotografia a un major nivell educatiu.

Exposo a nivell nacional i creo treballs com a fotògrafa de belles arts mentre que els estudiants als quals ensenyo m'autoritzen per a visualitzar els seus conceptes darrere d'una lent a l'Institut d'Art de Califòrnia Silicon Valley i a Rayko Foto Center a San Francisco, CA.

El més important, jo advoco pel poder de l'art i la seva capacitat per donar vida al que conceben artistes.

Aquesta exposició està produïa por Kitoli i Shotters Film Lab.

Lugar: Fàbrica Cal Garbat. Mossén Jacint Verdaguer, 8. Vilassar de Dalt