Román Yñán

Nascut l’any 1976, Román Yñán és fotògraf i editor. Membre fundador de Standard Books, entitat que promou el treball d’autors emergents vinculats a la cultura local i els acompanya en tot el procés creatiu, proveint-los de les eines necessàries per dur a terme els seus projectes sense límits.

El seu treball fotogràfic és un diàleg amb la realitat a través d’un espai quotidià, el seu propi. Li interessa el quotidià en totes les seves facetes i les relacions de sentit que es creen amb el pas del temps en les imatges.

Ha treballat en diferents publicacions d’àmbit internacional, en projectes de publicitat i arquitectura, i en rodatges cinematográficos. El seu treball s’ha publicat en llibres i catàlegs i s’ha exposat en certàmens fotogràfics i en diverses exposicions. El 2010 mostra part del seu treball “Vida ” a la exposición Domestic, a l’Espai Cultural Caja Madrid, comissariada per Photographic Social Vision, exposa la feina ” Albert Serra, el cinema en llibertat” a Arts Santa Mònica i publica el fotollibre “Llibre Andergraun ” (isbn 9788461419852) en Standard Books. El 2011 obté una Beca CoNCA en la categoría d’arts visuals.Beca per a projectes culturals amb grups en risc d’exclusió social “de la Fundació ” la Caixa ” el 2012. Des de Febrer fins a Maig del 2013 s’exposen les seves sèries familiars en Openhouse Project amb el títol de: “Hola em dic Román, i faig fotos a la meva família “.

Ha impartit tallers de fotografia en diversos formats com ” el Secret “, centrant-se en l’autoedició i el coaching fotogràfic. El 2012 i 2013 juntament amb Ignasi López ha coordina i imparteix el seminari “Fotografia i Autoedició ” a GrisArt amb la col · laboració de The Private Space. En 2014 professor de projectes graduat superior de fotografia de l’escola IDEP.

http://www.romanynan.com

http://www.diariosfotograficos.com

http://romanynan.tumblr.com