(Premià de Mar, 1970)
Fotògraf, dissenyador editorial i coeditor del projecte Bside Books *
La fotografia m’interessa com a sistema per reconèixer individualment i comunitàriament l’entorn experiencial i físic en el qual habito en cada moment. Això és una espècie de mirall i anàlisi social alhora. És una eina que em permet reconèixer (més que representar) els canvis en l’entorn físic proper, la costa nord periurbana de Barcelona, el territori on vaig néixer, el lloc que habito i els canvis en aquests en una època de transició postindustrial i residencial.
CV
He treballat en fotografia sobre l’ús del temps de lleure i la seva relació amb el territori a través de formats diversos, buscant els límits entre llenguatge visual, concepte i format en mitjans d’impressió industrial. He mostrat el treball a Espanya, Gran Bretanya, França, Itàlia, Argentina, Costa Rica i EUA. Vaig ser contractat pel Centre National des Arts Plastiques de Paris (CNAP) per crear un imaginari postal sobre la ciutat de Toulouse. El 2005 vaig exposar Sport Places a PHOTOESPAÑA. El 2012 vaig publicar el llibre Agroperifèrics, exposat al MNCARS, LE BAL i Arles.
Preparo, junt amb Marta Dahó, una coproducció expositiva per al Museu de la Vida Rural (Catalunya) i el Centro Huarte (Navarra).Preparo un nou projecte editorial i curatorial amb Román Yñán, de Standard Books.
Actualment compagino la tasca professional com a assessor i dissenyador editorial amb projectes d’autoria visual i curatorial.
Més informació al web: www.ignasilopez.com
* BSIDE BOOKS (Self Produced & Limited Editions) és un projecte editorial independent la filosofia del qual és servir de plataforma per l’autoproducció de llibres i edicions limitades relacionades amb el desplaçament urbà i la visió i interpretació del terriori produït i / o transformat per aquests desplaçaments. Creat per Carlos Albalá i Ignasi López el 2011, Bside Books explora diferents i cuidades formes de materialitzar el treball d’artistes en l’àmbit de la publicació impresa.
Més informació al web: www.bsidebooks.com