Mostres de Monstres

Exposicions Festa major

Revela-T 2014 obre foc per la Festa  Major dels Sants Màrtirs amb la inauguració de dues exposicions úniques

En el que es podria qualificar com un avançament del festival d’enguany, i amb ocasió de la celebració de la Festa Major dels Sants Màrtirs de Vilassar de Dalt, el dissabte 26 d’abril el Revela-T 2014 s’encetarà amb la inauguració de dues mostres excepcionals: els fons de les prestigioses galeries Valid Foto i Tagomago de Barcelona i una antologia de l’insigne fotògraf català Josep Maria Ribas Prous.

La primera exposició a inaugurar-se (amb la presència del mateix artista) serà l’antologia de Ribas Prous, que s’ubicarà a la sala d’exposicions de La Massa i s’obrirà dissabte les 12 del migdia. Una hora després s’inaugurarà la mostra de les galeries al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt; hi acudiran els galeristes Fernado Peracho i Brauli Teixidor (de Valid Foto) i Vicenç Boned (de Tagomago). També s’espera la presència de l’Alcalde de Vilassar de Dalt Xavier Godàs i el Regidor de Cultura Xavier Yelo. Tots els assistents podran gaudir d’un refrigeri. Les dues mostres romandran obertes al públic fins el diumenge 1 de juny.

“Peces selectes”: col·lecció Valid Foto BCN i Tagomago

L’exposició que presenten conjuntament les dues galeries, Valid Foto i Tagomago, és una mostra eclèctica d’autors de renom internacional que ens proposa un recorregut per la fotografia moderna i contemporània. Destaquen noms com Arnold Newman, Mark Seliguer, Colita, Leopoldo Pomés, Masao Yamamoto, Pentti Sammallahti, Ferran Freixa, Mark Klet, Francesca Woodman, Liu Bolin i molts més. Valid Foto BCN (al carrer Buenaventura Muñoz, 6) presenta i promou artistes en el mateix espai de la galeria i fora d’ella amb presència en fires i esdeveniments nacionals i internacionals. La galeria està dirigida per Fernando Peracho Murillo. Per la seva banda la galeria Tagomago (Santa Teresa, 6) és el projecte personal de Vicenç i Valérie Boned, col·leccionistes d’art especialitzats en fotografia contemporània. La programació està basada en l’eclecticisme i acull totes les tendències de la fotografia, sense limitacions d’estil o de gènere.

En elogi a “l’Arte Povera fotogràfic”, de Ribas Prous

Amb aquest títol Ribas Prous ens ofereix una selecció d`obra realitzada al llarg dels més de cinquanta anys en les seves recerques i experiències sobre fotografia primària, (estenopeica essencialment en les més diverses vessants ), així com treballs realitzats amb càmeres artesanes, de plàstic, de fusta o cartró, en homenatge al llegat del ”ARTE POVERA“, en què l’artista afirma haver trobat gairebé l’única il·lusió en la pràctica fotogràfica dels darrers anys: “Un homenatge al llegat i guiatge dels vells Mestres de la nostra fotografia”, com Pedro Olaya Ruano, Xosé Gago, Miquel Angel Pérez, Jaume Estapé, Joaquim Casado o Quinn Jacobson. Josep Maria Ribas Prous (Barcelona, 14 de desembre de 1940) és un fotògraf creatiu especialista en la modalitat argèntica. Va ser el primer autor espanyol en rebre el títol de Maître de la Fédération Internationale de l’Art Photographique (MFIAP, 1985) i ha rebut distincions de la FIAP en quatre ocasions. A més, és membre d’honor de diferents societats i salons fotogràfics, i és citat per artistes del sector com un dels fotògrafs amb més premis nacionals i internacionals. La seva obra està exposada en 62 museus internacionals i col·leccions privades de tot el món. Dels temes de la seva obra destaca el nu artístic, el conceptualisme i el pictorialisme, el paisatge i el reportatge humà. Actualment és President de l’Agrupació Fotogràfica de Reus(AFR), traslladada al CIMIR (Centre de la Imatge de Mas Iglesias de Reus). També és director i fundador (1979) dels Arxius Històrics de l’AFR i conegut per la seva tasca de recuperació d’arxius fotogràfics. És també membre del Consell Assessor de Fotografia del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i membre de la Sociedad para la Historia de la Fotografía Española.

El festival Revela-T 2014 se celebrarà entre els dies 26 al 30 de maig a Barcelona i del 30 de maig a 1 de juny a Vilassar de Dalt i s’han programat fins a 20 exposicions, tallers i seminaris a més d’un seguit de convocatòries populars i lúdiques. A banda de les dues mostres que ja es podran veure a partir del 26 d’abril, es mostraran també treballs d’Aleix Plademunt, Paola de Grenet, Ramon Casanova, Xose Gago, Lola Montserrat, Salva Lopez o Lea Tyrallovà, juntament amb tallers i seminaris com els que faran el mateix llan Wolff, Quinn Jacobson o Juan Manuel Castro Prieto. També hi haurà trobades de col·lodionistes, exposicions als comerços , un “Fotomercat” i una fira comercial a Can Rafart.

Més informació a www.revela-t.cat y premsa@revela-t.cat

Director: Pep Mínguez 607 63 31 38

Premsa: Joaquim Aguilar 605 07 91 65

Comentaris

No hi ha comentaris

Disculpeu, els comentaris estan tancats.