Series Familiars

Detalls

  • Dates: divendres, 30 de maig • dissabte, 31 de maig • diumenge, 1 de juny
  • Localitzacions: Biblioteca Can Manyer

Roman Yñan“Hola me llamo Román, y hago fotos a mi familia.” 

Familiar , adj . Relatiu a la família.

DES. del tracte pla i sense cerimònia .

DES. del vocable , llenguatge , estil , etc . , sencill i corrent .

Que sap molt bé o que es fa fàcilment. Qui té tracte de confiança amb un. Des que faig fotos he après que on millor em trobo fotogràficament és en un sistema adaptatiu . Adapto la fotografia a la meva vida. Després de tirar moltes i moltes fotos em vaig adonar que el que tenia més pes i més es repetia en el meu treball era la documentació de la meva vida privada , els meus diaris. Fotografio per necessitat , no estic segur que sigui per necessitat creativa .

Per a mi la fotografia és una manera de relacionar-me amb els meus éssers estimats , és així , no ho puc evitar . Crec que he arribat al punt on la fotografia ja no es pot separar de la vida ni la vida de la fotografia .

D’això va la meva feina , si és que és una feina. El més quotidià i comú , és el que ens fa semblants , ja que al cap ia la fi la vida privada de les persones parecemucho , tots volem més o menys les mateixes coses i potser la meva feina ara amb els diaris i les sèries familiars recerca això , la normalitat .

Un mirall que reflecteix una normalitat normal on comparteixo amb vosaltres el que ens fa semblants i no diferents.

Però sóc conscient que una cosa és treballar sobre això i una altra molt diferent exposar . Compartir aquesta normalitat no és tan senzill ni normal.

Relació: connexió entre dues coses .

Relacions : connexió entre dues o més coses.

La intimitat o privacitat posseeix diferents accepcions depenent de les cultures i els individus . La intimitat és la preservació del subjecte i els seus actes de la resta d’éssers humans , però també es refereix a la característica d’un lloc que convida a aquest estat de l’ésser humà . La intimitat de vegades es relaciona amb anonimat tot i que en general és més preuada per les persones que són més conegudes pel públic . La intimitat pot ser entesa com un aspecte de la seguretat , en el qual el balanç entre els interessos de dos grups poden posar-se en evidència. (Font: Wikipedia)

“Hola me llamo Román, y hago fotos a mi familia.” presenta una selecció de fotografies corresponent a les Sèries Familiars que Román Yñán ha realitzat els últims dos anys entorn a la seva vida quotidiana amb la seva dona Sonia i els seus fills Tomàs i Elsa .

A través de l’exemple concret de la seva família Román proposa una reflexió fotogràfica sobre la família ensentido universal , una cosa que tots reconeixem i experimentem , d’una o altra manera. Román Yñán porta al terreny de la fotografia artística un tipus d’imatge en principi propera a la fotografia amateur , ja que fotografiar els éssers estimats és una cosa que tothom fa de forma molt espontània .

El fotògraf li afegeix una feina conceptual i una intenció d’exploració molt clara i ho fa amb la complicitat de la seva parella i amb la seva càmera de mig format , el que li dóna a les imatges un caràcter molt més meditat i cura.

La càmera és, en tota regla , un membre més de la família , passant desapercebuda a la majoria dels casos , i en altres , convidant a la resta a participar en una divertida teatralitat familiar . El fotògraf observa la seva família a través de la càmera , de vegades des d’una distància irònica , la de qui observa a una família de lluny , i altres acostant a l’àmbit més íntim del seu dia a dia .