Ítaca, de Montse López

Detalls

  • Dates: divendres, 30 de maig • dissabte, 31 de maig • diumenge, 1 de juny

expomontselopezÍtaca és un lloc interior , és un retorn al nostre origen , un tornar allà on la vivència serà record i on aquesta cobra tota la seva plenitud .

Aquest treball és una petita autobiografia que recull una sèrie d’imatges que no pertanyen a cap temps ni a cap lloc precisos . Sense un ordre , així com succeeix en el record , descric aquests fragments d’afecció que em irrompen en l’ara , intentant crear un món entre l’imaginari i el real .

Em situo no sé on , potser en la infància , potser més endavant , i recorro aquests moments congelats en el seu transitar . Dibuix la silueta d’aquests instants íntims a través de la poètica del viure quotidià , tan subtil i delicat.

El silenci envolta l’atmosfera . El rumor deixa d’existir. Tot es prepara per a mi tornar. Estic allà. Estem allà. Tots estem allà. Estem en el record. Qui de petit no va pujar a un tricicle ? Qui no va jugar a la xarranca ? Qui no es va divertir damunt d’un arbre, o mirar el seu reflex en l’aigua, o jugar a fet i amagar amb els seus germans ? Qui no ha mirat a través d’una finestra seu passat ? Qui no té el seu lloc secret amagat al cor?

Aquest treball és el meu Ítaca . És el meu viatge interior , un recorregut per aquestes esquerdes de la ment on em contemplo , em presencio , em reconec , em sé i em perpetu. Ítaca és un elogi a la memòria i als records, un agraïment per com ens ajuden a traçar la nostra identitat i per la companyia que ens fan.”Som la nostra memòria , som aquest quimèric museu de formes inconstants, aquest munt de miralls trencats”, Jorge Luis Borges .