Exposició Ignasi López

Detalls

  • Dates: divendres, 30 de maig • dissabte, 31 de maig • diumenge, 1 de juny
  • Localitzacions: Biblioteca Can Manyer
Ignasi LopezDes de 1999 vaig realitzar diferents treballs en forma de sèries d’imatges amb un nexe comú: la representació i comprensió d’un paisatge que es transformava al meu voltant de manera molt ràpida. D’elles, quatre treballs (1999-2005) van tenir forma de targeta postal per a la seva exposició pública i circulació per correu ordinari a través de 2 maneres de propagació paral · lels : exposicions en galeries , institucions i festivals a portapostales + action mailings massius. La costa mediterrània, les ciutats de Toulouse i Mataró, espais esportius en desús i preruïnes van ser els casos d’estudi per a aquestes sèries.
Les imatges que es mostren en Revela’t formen part de 2 sèries: Vacaciones i Sport Places. Es tracta de la primera i l’última realitzades en solitari abans de començar a treballar en projectes més col·laboratius i d’edició en formats diversos a través de propostes com Bside Books, amb Carlos Albalá.
Vacations (sèrie esgotada) es mostra també en forma de planxa d’impressió.
Aquests tres projectes d’autoria postal formaren part de l’exposició d’edicions impreses Paperback coproduïda pel CGAC (Santiago), MARCO Vigo i Fundación Luis Seoane el 2007.
……………………………………………………….
Vacaciones (1999-2002)
Tirada : 750 exemplars c / u
Idioma : anglès, espanyol , català
Targetes postals , 25 models , 11 x 16 cm , 4 +1 tintes , laminat brillant extra
Edició, disseny , producció i distribució: Ignasi López : www.bsidebooks.com
Preu : 1 € c / u
Exposada per primera vegada a Can Basté ( 2002 ) i CCCB ( 2003 )
Vacances: vacant
Cessament temporal d’obligacions o ocupació.
Turisme : producte de l’estat del benesar de certes societats . Pràctica d’emprar el temps vacant en oci i solució de l’avorriment o apatia, normalment fora de l’hàbitat natural del practicant .
Vacaciones proposa una reflexió sobre l’horror vacui de l’ésser humà respecte al seu temps lliure .
Vacaciones és una col·lecció de postals d’hivern que mostren espais que deixa temporalment vacants el turisme de masses als litorals. Com a part del mateix projecte postal, les 25 postals van ser enviades a 25 persones d’Espanya des de 25 llocs turístics diferents de la costa mediterrània espanyola .
……………………………………………………….
Vacances [Vacations]
Tirada : 1.000 exemplars c / u ( edició exhaurida )
Idioma : francès
Targetes postals , 24 models , 11 x 16 cm , 4 +1 tintes , laminat brillant
Producció : Centre National d’Arts Plastiques de Paris ( CNAP / FNAC ) ,
Edició, disseny i distribució: Ignasi López : www.bsidebooks.com
Preu : 20 € col·lecció completa (exhaurida)
[Vacations] és el resultat d’un encàrrec públic de Marta Gili i el Centre National d’Arts Plastiques de Paris per al festival Printemps de Septembre 2003 i va ser exposat en el Espace EDF / Li Bazacle de Toulouse ( França ) .
Vacances [Vacations] és un conjunt de 24 postals editades per a ser instal·lades i repetides rítmicament en 8 expositors postapostals.
Vacances mostra llocs a mig camí entre el desencís i la fascinació, estereotips sobre la cultura de l’oci i el temps lliure o vacant i alguns resultats de les estratègies per combatre l’horror vacui durant aquests períodes . Tot això està presentat com a souvenir de l’àrea metropolitana de la ciutat de Toulouse.
Com a part del mateix projecte postal, 24 imatges van ser enviades des de Toulouse. a 24 persones de França.
Actualment la instal·lació Vacances [Vacations] forma part del Fonds National d’Art Contemporain de París.
……………………………………………………….
SPORT PLACES
Tirada : 1.000 exemplars c / u
Idioma: espanyol i anglès
Targetes postals , 12 models , 11 x 16 cm , 4 +1 tintes , peliculat polipropilè brillant
Finaçament: Departament de Cultura , Generalitat de Catalunya.
Edició, disseny i distribució: Ignasi López : www.bsidebooks.com
Preu : 1 € c / u
Sport places mostra la contradicció entre el plantejament urbà oficial i l’ús social real en una època de bombolla constructiva (2004 – 2005). Aquest treball pren com a metàfora dels espais que van ser dissenyats per al seu gaudi actiu (oci esportiu) però que van tenir una aparença i ús de pre-ruïna poc temps després de ser construïts.
De la mateixa manera el seu format planteja un debat (dins el context d’una galeria d’art i d’un festival oficial *) entre l’aparença exclusiva de la còpia única respecte al seu original accessible, econòmic i múltiple .
Sport places es compon de 12 models de targetes postals i altres tantes còpies fotogràfiques a escala 10:1 , una per cada model.