Vilassar de Dalt és una vila i municipi de la comarca del Maresme. El nom té el seu origen en la veu romana Villa Azari. Està situat entre els municipis de Vilassar de MarPremià de DaltCabrilsÒrrius i la comarca del Vallès Oriental; a uns 12Km de Mataró, capital de la comarca, i uns 23Km de Barcelona.

Carrers costeruts i estrets a la part antiga, el mantenen fidel al seu origen medieval. El primer document que fa menció del lloc és de l’any 978. La parròquia és coneguda al segle XI. El Castell de Vilassar, amb la torre circular i ampliacions fins al segle XVI, declarat monument històrico-artístic.

Cap a la muntanya, a la zona de Can Boquet, hi ha importants jaciments prehistòrics, com el dolmen de la Roca d’en Toni, les cambres sepulcrals de la Cova d’en Pau, la Cova de la Granota, i la Cova d’en Joan.

Comunicacions

Vilassar de Dalt està comunicat per la carretera BV-5023 amb Premià de MarPremià de Dalt i amb Cabrils. També té connexió amb línies regulars d’autobús i amb l’autopista de peatge C-32 El Vendrell-Blanes. L’estació de ferrocarril més propera és la de Premià de Mar, amb la línia R1 (Hospitalet de Llobregat-Maçanet/Massanes) de Rodalies de Catalunya que es troba a 3Km,a Premià de Mar.

La línica C3-C4 d’autobusos de l’Empresa Casas connecta Vilassar de Dalt amb Premià de Mar i Barcelona, on té el final de línia a la Ronda Universitat. par anar i tornar de Mataró, disposem de la línia C30.

Font: viquipèdia

Ampliar el mapa [+]

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top