Manolo Laguillo

Manolo Laguillo (Madrid, 1953) és un fotògraf espanyol. Establert a Barcelona, ha dut a terme diversos treballs fotogràfics sobre aquesta ciutat. A cavall del documentalisme i la subjectivitat poètica, ha documentat els processos de transformació urbana i arquitectònica de Barcelona des del 1978 fins a l’actualitat.

Durant més de tres dècades, en la seva obra ha atorgat protagonisme als paisatges urbans habitualment absents de la representació: les zones perifèriques, les àrees industrials, els polígons, etc. Les seves publicacions, als anys vuitanta, van ser pioneres a l’Estat espanyol pel que fa a la tècnica fotogràfica de mesurament de la llum aplicant el sistema de zones.

Manolo Laguillo ha publicat assajos de fotografia tant des d’un punt de vista tècnic com conceptual. Destaca el llibre ¿Por qué fotografiar? Escritos de circunstancias 1982-1994 (1995).

Laguillo té obra al MNAC, al Museu Reina Sofia de Madrid, al MACBA, a la Biblioteca Nacional de França, al Consejo Mexicano de Fotografía de Mèxic i en nombroses col·leccions privades d’Europa i dels Estats Units d’Amèrica. També ha comissariat diverses exposicions de fotografia.

Font: Viquipèdia

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top