José Manuel Navia

José Manuel Navia (Madrid, 1957) és un fotògraf documentalista que ha evolucionat des del seu treball com a reporter cap a una fotografia més personal i reposada. L’obsessiona el poder evocador de la fotografia i la seva relació amb la literatura. Llicenciat en Filosofia (1980), la seva fotografia ha evolucionat des del seu treball com a reporter cap a una fotografia més personal i demorada, sempre en color i en l’àmbit del documental.

Fotògraf independent des de 1987, primer com a membre de l’agència Cover i des de 1992 per l’agència Vu (París), José Manuel Navia publica regularment en els principals mitjans espanyols i estrangers. Manté una estreta relació amb El País Setmanal des 1992 (on a més va treballar com a editor gràfic en 1995-96), amb el Magazine de La Vanguardia i l’edició espanyola de National Geographic.

L’obra de Navia forma part de prestigioses col·leccions (col·lecció de la Comunitat de Madrid, el Museu Marugame Hirai del Japó, la col·lecció de l’Ajuntament d’Alcobendas, el Museu Municipal d’Art Contemporani de Madrid, i en la Photogalería de la Fàbrica, Madrid) i ha estat exhibida en nombroses exposicions, tant col·lectives com individuals.

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top