Estem ultimant la programació definitiva del Revela-T 2014 que com ja deveu saber es farà els dies 30, 31 de maig i 1 de juny.  Hi haurà varies exposicions que per la seva importància s’obriran al públic un mes abans, a principis de maig. Seran, per una banda l’exposició dels fons analògics de dues de les galeries mes emblemàtiques de Barcelona, la Valid Foto i la Tagomago, sens dubte una ocasió excepcional de veure grans fotografies, i l’altre es l’exposició Perú Viaje al Sol del gran fotògraf espanyol Juan Manuel Castro Prieto. També tindrem exposicions de Ribas Prous, Xose Gago, Josep Guiolà, Xavier Mulet, Lola Montserrat, Ricard Martinez, ca l’Isidret, Aleix Plademunt, Roger Guaus, Juan Diego Valera, Salva Lopez, Ignasi López, Berta Vicente, Lea Tyrallová, Andrei Farcasanu… i potser algun més.

Unes setmanes abans estarà amb nosaltres el gran Ilan Wolf que farà uns tallers a les escoles del municipi, aquests treballs també s’exposaran al festival, i durant el cap de setmana aprofitarem la seva presencia per fer un taller de fotografia estenopeica com ja varem fer en el passat Revela-T. El taller es farà el 12 d’abril.

També tindrem de nou un dels gurus del Col·lodió humit, el mestre de molts, magnífic docent i persona, el gran Quinn Jacobson, que ens farà dos tallers de col·lodió humit i un de Dry Collodion.

Aprofitant la presencia del Castro Prieto farem un taller de tres dies, basat en l’experiència del seu treball al Perú. Farem treball de camp amb càmera de plaques, el segon dia treball de laboratori, revelarem i ampliarem i el tercer visionarem els treballs dels alumnes, edició, i farem una visita guiada a la seva exposició a Vilassar.

A la Biblioteca de can Manyer s’hi faran seminaris i demostracions durant tot el dissabte que mitjançant un forfait amb un preu molt reduït es podrà accedir a totes elles. També hi haurà activitats gratuïtes, sobretot al voltant del Fotollibre organitzades pel Photobook Club Barcelona.

Entre la biblioteca i el Parc de can Rafart estan ubicades les carpes on s’hi farà el Fotomercat, on els aficionats o professionals que ho desitgin, tindran ocasió de mostrar i vendre la seva obra o dels seus representats. En aquestes carpes també hi haurà una representació de les escoles de fotografia de BCN.

Al Parc de Can Rafart destacara la Fira Comercial amb 21 carpes on estaran ubicades diferents marques i col·lectius. Al mateix parc també hi haurà un trobada de practicants del Col·lodió Humit, i una de practicants de la Càmera Minutera i demostracions de diferents col·lectius durant els dos dies forts. Aquí també es faran dinars populars i hi haurà servei de bar durant tot el dia. Al vespre s’hi farà una projecció de treballs dels alumnes de les escoles de fotografia que hagin presentat els seus treballs i tot seguit músic amb Summer Joy i The FunkTónics i després un espectacle sorpresa. Al mateix parc hi haurà una fira infantil amb atraccions d’Antigua i Barbuda i d’altres també diguem-ne que analògiques.

El fotògraf Faustí Llucià farà una de les seves instal·lacions al ajuntament, on podrem veure com es transforma una habitació en càmera fosca i on observarem una vista inusual de la plaça del poble i aprendrem les nocions bàsiques de la càmera i la fotografia.

Als comerços de tot el municipi, els paradors estaran plens de fotografies que contindran exposicions de petit format dels fotògrafs que hagin demanat de participar en aquesta primera experiència, que intenta acostar la fotografia a tothom .

Per a que ningú es perdi, tindrem una APP mòbil que ens guiarà en tot moment i podrem saber on estem, que tenim més a prop i on està el que busquem i com hi podem anar.

Si voleu venir al festival, per pocs diners tendreu un tracte especial en un parell d’hotels propers, si us voleu gastar menys tenim places reservades a un parell d’albergs on per menys de 20€ podreu dormir i esmorzar, i si encara podeu gastar menys, podeu veniu amb tenda o sac de dormir i anar gratuïtament al gimnàs d’un col·legi proper. També estem buscant famílies d’acollida per als qui participin activament al festival i vinguin de lluny.

Si ho voleu, encara podeu col·laborar a aquesta propera edició. Podeu fer-ho de les següents maneres: Si sou comerciants, a través de la Fira comercial, si voleu vendre obra, al Fotomercat, exposant a una de les 30 microexposicons als aparadors dels comerços o ajudant com a voluntaris en qualsevol de les tasques organitzatives del festival.

Ben aviat es podrà consultar tota la programació i us podreu apuntar a les activitats que desitgeu. Ara només queda esperar i anar seguint les noticies que anem donant. Fins a finals de maig…