X edició de Caja Azul: “Ritmos analógicos en tiempos digitales” ∼ dissabte, 25 de Maig

  • Data: dissabte, 25 de Maig
  • Horari: 10:00h a 13:00h

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/espaifo1/public_html/revela-t.cat/2013/wp-content/themes/revelat/single_portfolio.php on line 212
    Localització: Biblioteca de can Manyer
  • Inscripció: 20€
  • Cancel·lació: llegir les condicions de cancel·lació

Aquesta és una de les activitats incloses dins del Pack Teòric, que també inclou el dinar. Tot plegat a un preu molt atractiu!

Caja Azul s’obre novament per tractar el tema Ritmes analògics en temps digitals, comptant amb la presència de dos reconeguts fotògrafs: Enric de Santos i Siqui Sánchez.

Ja fa més d’una dècada que els sistemes digitals de captació d’imatges varen irrompre a la fotografia i, mica en mica, s’han assentat definitivament en les nostres vides. És hora de fer una ullada als orígens, de valorar i de reflexionar sobre la línia medul·lar de la fotografia, la que va donar origen al concepte, al fet fotogràfic, la que mitjançant suports sensibles i processos químics va originar una cosa que va canviar el curs de la història de la comunicació i de les formes d’expressar.

Reflexionarem sobre la relació del fotògraf amb aquest tipus de fotografia i les diferències pel que fa al ritme marcat pels processos digitals, encara més gran des de l’aparició de les xarxes socials i la fotografia amb dispositius mòbils. La diferència en els temps, el procés i els plantejaments seran objecte de debat. Amb la immediatesa que se li suposa a la fotografia digital, ens concedim el temps necessari per a tot procés creatiu?

La fotografia analògica s’ha convertit en minoritària. Grans marques com Kodak han abandonat la fabricació de determinats tipus de pel·lícula. No obstant això, hi ha un interès renovat per la fotografia química, fins i tot amb tècniques molt anteriors a l’aparició de la pel·lícula. A causa de la massificació de la fotografia, després de l’auge de la fotografia digital, existeix una intenció diferenciadora per part del fotògraf que dispara a analògic? El fotògraf format en processos analògics té un mètode creatiu diferent del que va néixer i evolucionar en l’era digital? Hi ha una condició implícita de fotògraf artista, més sensible i profund, en els processos analògics?

Està la fotografia analògica, des del punt de vista metodològic i conceptual, cobrint aspectes als que la fotografia digital no arriba? Parlem de l’obsessió pel control de tot el procés, arribant a iniciar-se, fins i tot, amb la fabricació de les seves pròpies càmeres i l’ús de tècniques antigues. Per contra, què desavantatges es plantegen? Potser la influència dels suports digitals hagin canviat per sempre la fotografia analògica, i si no per què escanegem els negatius i les diapositives?

Després de tractar aquestes qüestions amb Enric de Santos i Siqui Sánchez, donarem pas a l’habitual debat amb els assistents.

X edició de Caja Azul: “Ritmos analógicos en tiempos digitales”

dissabte, 25 de Maig

Inscripció

20€

Comprar

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top