Taller “La Màgia de la Càmera Fosca” amb Ilan Wolff ∼ diumenge, 26 de Maig

Aquest taller tracta sobre les diferents possibilitats que hi ha en fotografia, però que els fotògrafs mai o rarament utilitzen avui en dia. Es tracta de la creació d’una imatge amb molt de treball manual i unint la fantasia i la creativitat humanes, una mica d’energia i només alguns materials bàsics (caixes, llaunes, químics i paper fotogràfic). Les imatges es realitzaran sense cap aparell òptic implicat en cap tipus de procés.

Aquest taller es basa en dues antigues tècniques fotogràfiques: la fotografia estenopeica (cambra fosca) i el fotograma. A més d’aquestes dues tècniques primàries si tenim temps experimentarem utilitzant altres tècniques amb diferents objectes, foto-reveladors, i noves possibilitats de crear imatges fotogràfiques utilitzant la imaginació humana i el treball manual.

  • Durant el taller els estudiants experimentaran amb la tècnica “Estenograma” – una combinació de pinhole (cambra fosca) i fotograma – Usant aquest mètode podem crear una nova realitat que realment no existeix!
  • Després de revelar els negatius, els estudiants també experimentaran amb la tècnica “naturograma” – una nova forma de revelar els positius – revelánt-los a mà utilitzant diferents objectes (esponges, brotxes, etc … i reveladors amb diferents concentracions). D’aquesta manera creem noves imatges plenes d’estructures, textures, línies i moviments que no existien en realitat.
  • Al final del taller els estudiants poden utilitzar to “sípia” i ecoline per acolorir seus positius.

Taller “La Màgia de la Càmera Fosca” amb Ilan Wolff

diumenge, 26 de Maig

Inscripció

100€

Comprar

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top