Taller d’introducció al col·lodió humit amb Quinn Jacobson ∼ diumenge, 26 de Maig

  • Data: diumenge, 26 de Maig
  • Horaris: 10:00h - 14:00h • 16:00h - 20:00h

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/espaifo1/public_html/revela-t.cat/2013/wp-content/themes/revelat/single_portfolio.php on line 212
    Localització: Associació Fotogràfica Espai Nag
  • Inscripció: 350€
  • Assistents: 12 persones màxim
  • Dinar: inclós en el preu
  • Cancel·lació: llegir les condicions de cancel·lació

Quinn Jacobson impartirà els tallers i demostracions en anglès. No tenim previst servei de traductor o intèrpret simultani. Per tant, encara que el tema és de caire tècnic i entre els participants segurament hi haurà algú disposat a ajudar a qui tingui problemes amb l’idioma, per participar serà recomanable tenir uns mínims coneixements d’anglès.

Aquest és un taller pràctic intensiu que cobreix tots els aspectes de la presa d’imatges positives de plaques al col·lodió humit (tintips/ferrotips, alumitips) Aquest curs està dissenyat per a persones que mai han treballat amb el procés de col·lodió humit o per les persones que l’ha fet desitgen més formació. No es requereix experiència a la cambra fosca, però serà útil. Tampoc és necessària experiència amb la càmera de gran format, però també serà molt útil.

Les demostracions

Els estudiants podran veure el procés executat des del principi fins al final i la metodologia que Quinn utilitza per al seu treball.

Química

Quinn farà una exposició en profunditat sobre la química implicada. Cada producte químic (individual) serà discutit i descrit en detall. Els estudiants aprendran sobre la funció de cada producte químic i la seva aplicació en el procés, el que és molt important pel que fa a la solució de problemes. Seguretat, emmagatzematge i manipulació també són punts importants d’aquest apartat. Els estudiants participaran en la fabricació de cadascun dels productes químics per al procés.

Equip

Es descriurà tot l’equip necessaris, que inclou equips per al treball de camp i d’estudi. Quinn explicarà els estris essencials, des de gots de precipitats a les caixes negres, mostrarà tot el que es necessita i donarà informació sobre els millors llocs per aconseguir-los.

Elaboració de la planxa

Els estudiants utilitzaran planxes de metall 9×12 per fer imatges. El taller es dedicarà a la realització de placa, que inclou la preparació, abocament del col·lodió, sensibilització, exposició de les plaques, revelat, fixat i envernissat.

Anàlisi i solució de problemes

Al final del dia, hi haurà un resum/crítica de les imatges realitzades. Aquesta crítica es basa en la identificació i solució de problemes: quines coses que van sortir malament i quines coses van funcionar. És una part molt important del curs.

Què més s’inclou?

Només cal portar el necessari per prendre notes. La càmera, la química, els suports i les instal·lacions estan incloses. Hi haurà begudes disponibles al estudi (cafè, aigua, refrescos, etc) durant tot el dia. El dinar està inclòs en el preu.

Taller d’introducció al col·lodió humit amb Quinn Jacobson

diumenge, 26 de Maig

Inscripció

350€

Comprar

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top