Exposició “USA tintypes/ferrotypes western time (circa 1856/1880)” ∼ dissabte, 27 d'Abril

  • Inauguració: dissabte, 27 d'Abril

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/espaifo1/public_html/revela-t.cat/2013/wp-content/themes/revelat/single_portfolio.php on line 212
    Localització: Museu Arxiu de Vilassar de Dalt

USA tintypes/ferrotypes western time (circa 1856/1880)Josep Maria Ribas Prous i Llorenç Herrera Altés ens mostren la seva col·lecció privada de ferrotips americans, un acurada selecció mai abans mostrada. Aquesta exposició és el punt de partida de les activitats del festival Revela-t ja que serà la primera exposició que s’inaugurarà, el dia 27 d’abril, com un dels actes de la Festa Major d’Abril.

El ferrotip (també anomenat “tintype”) és una tècnica fotogràfica inventada el 1852 pel fotògraf i professor francès Adolph Alexandre Martin (1824-1896). La imatge es fixava en una placa de metall exposada a la cambra. Aquesta placa es cobria amb vernís japonès negre i es sensibilitzava amb col·lodió i nitrat de plata abans de l’exposició a la cambra. El ferrotip apareixia com positiu a causa de la placa negra.

Durant la Guerra Civil nord-americana la popularitat dels ferrotips es va expandir per la facilitat per captar les imatges i per la seva resistència als maltractaments del correu. Les fotografies d’aquesta exposició són precisament d’aquesta època.

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top