Exposició “Lesbians & much more” de Hanna Jarzabeck ∼ divendres, 24 de Maig

  • Inauguració: divendres, 24 de Maig
  • Horari: 10:00h - 20:00h

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/espaifo1/public_html/revela-t.cat/2013/wp-content/themes/revelat/single_portfolio.php on line 212
    Localització: Biblioteca de can Manyer

En la molt tradicional societat polonesa la qüestió dels homosexuals i els seus drets provoca sovint reaccions obertament homòfobes. Mentre el govern es nega a reconèixer alguns drets bàsics a les minories sexuals, la majoria de la societat percep a aquestes minories només a través de la dimensió sexual de les seves vides.

En una societat que promogui amb força el model de la família tradicional, la situació de les dones lesbianes és encara més complexa. Molt sovint, aquestes dones pateixen un doble rebuig: per “tenir una orientació sexual malalta” i per no complir el seu “paper natural” de mares. Posades al marge de la societat o ignorades, les dones lesbianes són pràcticament invisibles per a la vida pública.

El foto-reportatge retrata la vida quotidiana de 12 parelles lesbianes. És una documentació tant dels costats més íntims que del context social (incloent l’activisme en associacions que lluiten contra l’homofòbia a Polònia).

El projecte conté igualment fotografies que documenten el casament humanista d’una de les parelles participants. A Polònia aquest tipus de casament no té cap efecte legal (encara menys en el cas d’unions homosexuals), però per a algunes d’aquestes parelles suposa com a mínim la possibilitat d’una celebració més formal i pública de la seva unió.

La realització fotogràfica d’aquest treball de la Hanna Jarzabek va tenir lloc entre abril de 2009 i juny de 2010. La Hanna la va realitzar amb l’ajut de la beca atorgada pel del 11º Fòrum Fotográfico Can Basté.

Podeu visitar aquesta magnífica exposició a la Biblioteca Can Manyer.

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top