Conferència-demostració pràctica de fotografia estenopeica amb Ilan Wolff ∼ dissabte, 25 de Maig

  • Data: dissabte, 25 de Maig
  • Horari: 10:00h - 12:00h

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/espaifo1/public_html/revela-t.cat/2013/wp-content/themes/revelat/single_portfolio.php on line 212
    Localització: Biblioteca de can Manyer
  • Inscripció: 20€
  • Cancel·lació: llegir les condicions de cancel·lació

Aquesta és una de les activitats incloses dins del Pack Combinat, que també inclou el dinar. Tot plegat a un preu molt atractiu!

“La màgia de la fotografia” Conferència i exhibició. Creació fotogràfica-Fotografiar i revelar el negatiu i el positiu.

En els 30 últims anys Ilan Wolf s’ha especialitzat en les antigues tècniques fotogràfiques de Cambra Obscura i Fotograma. Durant aquests anys d’experimentació amb el material fotogràfic, ha creat noves tècniques i una idea moderna. (El Estenograma, Calorigrama, Naturograma i Lunagrama).

Durant una hora i mitja, mentre es mostren al voltant de 100 imatges en PowerPoint,  Ilan descriurà com una idea nova sorgeix a partir d’antigues tècniques i es desenvolupa una nova tècnica que ningú ha utilitzat fins ara: com crear una imatge sense cap instrument òptic, càmera o qualsevol altra màquina, usant només l’energia, químics i material bàsic.

Abans que el públic entri a la sala de conferències, Ilan col·locarà en una cantonada d’aquesta sala una composició amb diferents objectes (ampolles, gots, escultures… una natura morta), dos projectors de 1.000 watts i tres càmeres fosques col·locades en seus trípodes que fotografiaran la natura morta durant el temps que duri la conferència (una hora d’exposició).

A l’inici de la conferència, anunciaré al públic la realització de les tres fotografies amb la càmera fosca mentre duri la xerrada. Al final de la mateixa revelarà les tres fotografies davant del públic, en una taula situada prop de la natura morta en la qual hi haurà preparat prèviament unes cubetes amb els químics i un sistema de llums vermelles. Revelarà els tres negatius i els tres positius (més o menys una mitja hora de durada).

D’aquesta manera, el públic podrà veure i entendre el procés de creació d’una imatge sense càmeres modernes ni altres màquines, només una càmera fosca, químics i paper fotogràfic, desenvolupant tota la feina manualment.

Conferència-demostració pràctica de fotografia estenopeica amb Ilan Wolff

dissabte, 25 de Maig

Inscripció

20€

Comprar

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top