Curs avançat de col·lodió humit negatiu amb Quinn Jacobson ∼ dimarts, 28 de Maig • dimecres, 29 de Maig

  • Dates: dimarts, 28 de Maig • dimecres, 29 de Maig
  • Horaris: 10:00h - 14:00h • 16:00h - 20:00h

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/espaifo1/public_html/revela-t.cat/2013/wp-content/themes/revelat/single_portfolio.php on line 212
    Localització: FotoEspai BCI Escola de Fotografia
  • Inscripció: 450€
  • Assistents: 8 persones màxim
  • Dinar: inclós en el preu
  • Cancel·lació: llegir les condicions de cancel·lació

Quinn Jacobson impartirà els tallers i demostracions en anglès. No tenim previst servei de traductor o intèrpret simultani. Per tant, encara que el tema és de caire tècnic i entre els participants segurament hi haurà algú disposat a ajudar a qui tingui problemes amb l’idioma, per participar serà recomanable tenir uns mínims coneixements d’anglès.

Un taller intensiu i avançat de dos dies que cobreix tots els aspectes de realització de negatius amb col·lodió humit, incloent el revelat, la intensificació i la obtenció de copies sobre paper salat, a l’albúmina i al clorur-col·lodió (aristotip).

Aquest curs està dissenyat per a persones que han treballat amb el procés de col·lodió humit positiu (ambrotips, ferrotips, etc.) És recomanable tenir experiència en el laboratori i el treball amb negatius de gelatina de plata. També és convenient tenir experiència amb la càmera de gran format.

Demostracions

Els estudiants podran veure l’elaboració negatiu i el procés de reconstrucció/intensificació des de l’inici fins al final i la metodologia de flux de treball que Quinn utilitza per al seu treball. També es mostrarà com fer una impressió sobre paper salat, a l’albúmina i al clorur-col·lodió.

Quinn farà una exposició en profunditat sobre la química implicada. El proces per fer negatius és diferent del emprat pels positius. Les diferències són subtils però afecten a la qualitat dels negatius. També treballarà sobre de la química del revelat i la intensificació, dos mètodes molt diferents per fer negatius.

Cada producte químic individual serà discutit i descrit en detall. Els estudiants aprendran sobre la funció i propòsit de cada substància química en el revelat/intensificació dels negatius; això és molt important pel que fa a la solució de problemes.

Seguretat, emmagatzematge i manipulació també són components importants d’aquest apartat. Els estudiants participaran en la fabricació de cadascun dels productes químics per al procés.

Realització de les plaques

Aquest curs està dedicat a fer negatius i inclou els preparatius per tallar el vidre, neteja, aplicació del col·lodió, sensibilització, exposició, revelat, fixat i envernissat de les plaques, i finalment els processos d’impressió.

Revelat i intensificació del negatiu

Quinn tractarà les dues tècniques i mostrarà la diferència entre elles. Els estudiants aprendran quan s’ha de fer un revelat enèrgic o bé una mera intensificació.

Copies sobre paper salat, a l’albúmina i al clorur-col·lodió

Cada estudiant seleccionarà el seu millor negatiu i farà una copia sobre paper salat, a l’albúmina i/o al clorur-col·lodió. Aquest curs també cobrirà la preparació del paper salat i a l’albúmina, però proporcionarem als estudiants paper ja preparat i subministraments per a la impressió dels negatius.

Critiques i resol·lució de problemes

Al final del segon dia, hi haurà un visionat general/crítica sobre les imatges realitzades. Aquesta crítica es basa en la solució de problemes: quines coses van sortir malament i quines coses van funcionar. És una part molt important del curs.

Què més proporcionem?

Podeu assistir-hi amb res més que bolígraf i un quadern. Les càmeres, la química, els suports i les instal·lacions estan incloses. Podeu (i us animem que així ho feu) portar la vostra pròpia càmera: utilitzar el propi equip ajuda a l’hora de començar a fer les imatges pel seu compte. Assegureu-vos de tenir un portaplaques de 9×12 preparat per fer plaques al col·lodió humit.

Us entregarem una còpia del manual de Quinn, “Chemical Pictures: Making Wet Collodion Negatives. El manual serà utilitzat al llarg del curs.

Hi haurà begudes disponibles al estudi (cafè, aigua, refrescos, etc) durant tot el dia. El dinar està inclòs en el preu.

Curs avançat de col·lodió humit negatiu amb Quinn Jacobson

dimarts, 28 de Maig
dimecres, 29 de Maig

Inscripció

450€

Comprar

Festival Revela-T — © 2013 espaifotografic.catLegal notice
Associació Fotogràfica Espaifoto - C/ Pau Piferrer 24, Vilasar de Dalt, 08339 Barcelona - CIF: G655335566

Back to Top